Elin Lindell arbetar med Nobel i Rinkeby och Tensta 2024

Vi är mycket glada att välkomna illustratören och författaren Elin Lindell som medarbetare i Nobel i Rinkeby och Tensta 2024. Hon kommer att genomföra workshoppar med elever i årskurs 4 på Askebyskolan i Rinkeby.

Under hösten kommer elever på Askebyskolan i Rinkeby och Enbacksskolan i Tensta att arbeta med Nobelpriset och göra ett Nobelhäfte till årets litteraturpristagare. Dessutom kommer elever i årskurs 4 på Askebyskolan att göra ett tittskåp tillägnat årets litteraturpristagare. Elin Lindell kommer att leda skapandet av tittskåpet i samarbete med Annelie Drewsen, författare och projektledare, samt Sofia Lindblom, skolbibliotekarie.

Prisbelönt författare och illustratör

Elin Lindell har en bakgrund som journalist på Kamratposten och debuterade med ”Stora syndboken” 2006. Sedan dess har hon skrivit och illustrerat en rad böcker. Hon tilldelades Nils Holgersson-plaketten för bästa barn- eller ungdomsbok 2024 för den grafiska romanen ”Världens sämsta syster”.

– Det ska bli jättespännande att jobba med barnen och Nobel i Rinkeby och Tensta. Ser fram emot att få skapa något riktigt fint och kul tillsammans! säger Elin Lindell.

Elin Lindell. Foto: Kajsa Göransson